Mikimoto

____________________________

„Chtěl bych ozdobit všechny ženy na světě perlami.“
Kokichi Mikimoto, 1893

____________________________

Kokichi Mikimoto zasvětil svůj život perlám a díky jeho vášni a úsilí se mu přezdívá Král perel. V roce 1893 se slavně zapsal do klenotnické historie, když se mu jako prvnímu na světě podařilo vytvořit kultivované perly. Král perel byl velký snílek a jedním z jeho velkých přání bylo, aby perly zdobily všechny ženy světa. V souladu s touto vizí značka Mikimoto dodnes vyrábí mimořádné perlové šperky a již 125 let oslavuje ženský půvab, vkus a osobitost.

Tajemství
nejkrásnějších perel


Zrození perly je fascinující proces, který vyžaduje spoustu času i odhodlání. Kokichi Mikimoto dokázal napodobit přirozený proces tvorby perel a jeho původní metoda se v Mikimoto používá dodnes. Stejně jako ta nejpřísnější kritéria pro výběr perel. Mikimoto posuzuje perly podle lesku, hladkosti povrchu, tvaru, barvy a velikosti, a na tyto vlastnosti byste při nákupu perlových šperků měli myslet i vy. Nebo si vyberte nadčasové klenoty značky Mikimoto, s nimiž získáte jistotu těch nejkvalitnějších perel.

Tradiční umění
i moderní trendy


Luxusní butiky Mikimoto dnes najdete na těch nejprestižnějších světových adresách a nechybí ani na pařížském Náměstí Vendôme, což byl další ze splněných snů zakladatele značky. Mikimoto je jediné asijské klenotnictví, které na tomto slavném místě sídlí. Můžete zde obdivovat nejen šperky s perlami, ale také klenoty s nejrůznějšími drahokamy. Kokichi Mikimoto dokázal kreativně propojit tradiční japonské umění zpracování drahých kovů s moderními evropskými trendy, a to mu přineslo světovou slávu, obdiv a neuvěřitelné množství zákazníků.

____________________________

,,Perla je živý klenot.“

– Kokichi Mikimoto –


____________________________

____________________________

Najděte svou perfektní perlu


____________________________